مشاوره

مشاور استارتاپ یا مشاور کسب و کارهای نوپا، ضمن تسهیلگری در یافتن راهکارها، به تیم استارتاپی کمک می کند تا ایرادات خود را یافته و از بین انتخاب هایی که در زمینه های مختلف دارند، بهترین را برگزینند ما به شما برای یک تیم موفق کمک می کنیم.

مشاوره

با توجه به تخصصی شدن مقوله دانش در تمامی حوزه های کاری دیگر کمتر کسی را می توان یافت که به تمامی زمینه ها اشراف و در آنها تخصص داشته باشد. به همین دلیل است که افراد برای انجام کارهای خود به متخصصین مراجعه می کنند. این متخصصین به دلیل داشتن دانش و تخصص مورد نظر در یک حیطه کاری و داشتن اطلاعات دقیق و موشکافانه از یک موضوع راهکارهای بهتری برای حل یک مشکل را در اختیار متقاضیان می گذارند.

مشاورین گروهی از این متخصصین هستند و باید گفت اقبال مردم به کارهایی که این گروه انجام می دهند نیز گسترش بسیاری پیدا کرده است. مشاورین در تمامی حیطه های کاری و حوزه های کسب و کار راه پیدا کرده اند و می توان گفت بخش های مهمی از راه اندازی و پیش برد کسب و کارهای جدید را نیز بر عهده دارند.

مشاوره استارتاپ از جمله مشاوره هایی است که روز به روز گسترش می یابد چرا که ایده پردازی، طراحی و ساخت استارتاپ ها نیز بحث بسیار داغ و به روز در دنیای کسب و کار و تجارت شده است. مشاورینی که در کسب و کار فعالیت می کنند به مقوله استارتاپ به عنوان پدیده ای نو در دنیای بازرگانی نگاه می کنند و برای ورود به بازار این دسته از فعالیت ها و کسب دانش های تخصصی در حوزه استارتاپ (استارت آپ) با یکدیگر به شدت رقابت می کنند.

مهم ترین فعالیتی که مشاورین انجام می دهند، ایده پردازی و ارائه شیوه های نوین برای بهبود یک کسب و کار نوپا و یا یک استارتاپ است. تفاوت یک مشاور با فردی که می خواهد یک استارتاپ را راه بیاندازد در میزان دانش، تخصص و تجربه آنها برای انجام کار است. مشاورین با توجه به داشتن تجربیات گوناگون در راستای راه اندازی استارتاپ های مختلف می توانند تمامی مسیرهای منتهی به موفقیت و یا شکست استارتاپ ها را به مشتریان نشان دهند. در این مطلب بر آن هستیم تا به گوشه ای از خصوصیات یک مشاور توانمند در جهت طراحی و راه اندازی استارتاپ بپردازیم تا در صورتی که قصد داشته باشید در آینده استارتاپی راه اندازی کنید بتوانید این افراد را پیدا کرده و از کمک های آنها بهره مند شوید.

اولین خصوصیتی که برای یک مشاور استارتاپ نیاز است داشتن دانش به روز و تخصصی از کسب و کار مورد نظر، از فضای مجازی و اپلیکیشن های مختلف است؛ چرا که امروزه کسب و کارهای نو و استارتاپ ها از شیوه های سنتی فاصله گرفتند و بیشتر به دنیای مجازی و اپلیکیشن ها روی آورده اند. مورد بعدی داشتن ذهن خلاق و ایده پرداز است. به دلیل این که استارتاپ ها نمونه های مشابه و واقعی ندارند و بسیاری از آنها اولین بار است که پا به دنیای کسب و کار می گذارند وجود یک مشاور که ذهنی خلاق و بدون محدودیت دارد برای پیشبرد اهداف آنها ضروری و حتی حیاتی به نظر می رسد.

یکی از مشکلاتی که استارتاپ ها به شدت در معرض آن هستند عدم موفقیت و شکست در برنامه ها است. این عدم موفقیت که منجر به از بین رفتن استارتاپ می شود مسئله بسیار مهمی است و در مشاوره ها باید به آن دقت زیادی شود، زیرا در غیر اینصورت خسارت های مالی جبران ناپذیری به پدید آورنده استارتاپ وارد می شود.

یکی از تفاوت هایی که استارتاپ ها با سایر کسب و کارهای سنتی دارند کوچک تر بودن و یا عدم بهره گیری آنها از تعداد زیادی پرسنل و کارمند است. این موضوع با شیوه های کسب و کار دنیای امروز که در پی کاهش نیروی کار است تطابق زیادی دارد. این موضوع باعث می شود تا حضور کارشناس مشاوره در راه اندازی و بهبود استارتاپ از اهمیت بسزایی برخوردار شود.

گاهی اوقات نیز استارتاپ ها از دل یک تجارت سنتی بیرون می آیند. این دسته از استارتاپ ها از پرسنل و کارمندان همان تجارت مادر بهره مند می شوند اما در این دسته نیز نباید از اهمیت حضور مشاور غافل شد.

با توجه به اهمیت کار گروهی و نیاز برای گرفتن مشاوره های استاندارد از اهل فن می توان به این نتیجه رسید که حضور کارشناسان مشاوره در کسب و کارهای مختلف و خصوصاً کسب و کارهای جدید همچون استارتاپ ها که از آنها اطلاعات کامل و جامعی در دسترس نیست امری حیاتی است و  این مسئله ضامن بقا و ادامه کار این حیطه های فعالیتی می باشد.